voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Pasta met peultjes, citroen en verse kaas

Pasta met peultjes, citroen en verse kaas

ingredi├źnten

400 gram peultjes

400 gram tagliatelle

40 gram rucola

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

250 gram ricotta

100 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Halveer de peultjes eventueel, kook ze 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Kook de pasta beetgaar en giet af.
  • 3 Snijd de rucola eventueel iets kleiner.
  • 4 Verwarm de olijfolie met het citroensap en de peultjes.
  • 5 Voeg zout en peper toe en schep de pasta, de rucola en de ricotta erdoor.
  • 6 Serveer de pasta bestrooid met Parmezaanse kaas.

wijnadvies

Een fris gerecht vraagt om een wijn met een fris karakter, zoals witte Bordeaux van Bellevue Rougier of Jean Sablenay Sauvignon Blanc. Maar laten we ook de droge witte huiswijn niet vergeten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 28 gram