online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Pasta met pikante pompoen en ricotta

Pasta met pikante pompoen en ricotta

ingrediënten

600 gram pompoenen

3 eetlepels olijfolie

1 rode ui

2 sjalotjes

2 gedroogde chilipepers

350 gram pasta

handje platte peterselie

200 gram ricotta


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui, chilipepers en knoflook 2-3 minuten.
  • 2 Schep de pompoen erdoor en bak zachtjes 8-10 minuten.
  • 3 Kook intussen de pasta beetgaar.
  • 4 Giet af en vang wat van het kookvocht op.
  • 5 Schep de pasta met 2-3 eetlepels kookvocht en de helft van de peterselie door het pompoenmengsel.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verdeel over diepe borden met een schep ricotta en de rest van de peterselie erop.

bereidingstip

Vervang de chilipepers door 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes.. Neem hüttenkäse of roomkaas in plaats van ricotta.


voedingswaarde

energie 490 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 16 gram