voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Pasta met romige saus, beenham en oesterzwammen

Pasta met romige saus, beenham en oesterzwammen

ingredi├źnten

1 eetlepel boter

1 eetlepel vloeibaar bakproduct

1 sjalot

50 milliliter droge witte wijn

200 milliliter kookroom

150 gram beenhammen

300 gram spaghetti

1 eetlepel olijfolie

200 gram oesterzwammen

2 teentjes knoflook


  • 1 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Verhit de boter en fruit hierin de sjalot circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de wijn en room toe en laat een paar minuten inkoken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en voeg de hamreepjes toe. Laat niet verder koken.
  • 3 Kook de spaghetti beetgaar. Verhit tegelijkertijd de olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen en knoflook op hoge stand aan beide kanten mooi bruin. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Giet de spaghetti af en schep de roomsaus erdoor. Serveer in diepe borden en schep de oesterzwammen erbovenop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 19 gram