voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Pasta met salami en bleekselderij

Pasta met salami en bleekselderij

ingrediënten

300 gram salami

8 stengels bleekselderij

1 ui

10 gram boter

400 gram penne

250 milliliter slagroom

1 theelepel komijnzaad


  • 1 Snijd de plakken salami in kleine blokjes. Bak de ui in boter zacht en glazig.
  • 2 Kook de bleekselderij ongeveer 5 minuten. Laat uitlekken. Kook de pasta in iets gezouten water beetgaar.
  • 3 Verwarm, terwijl de pasta kookt, de slagroom en roer de bleekselderij, de gebakken ui en de salamiblokjes erdoor.
  • 4 Doe de uitgelekte pasta in een verwarmde schaal. Roer de saus door de pasta. Strooi er komijnzaad over.

wijnadvies

Heerlijk met een droge rosé erbij, uit bijvoorbeeld Italië, de Provence of de Loire (9-11ºC). Of stap over op een witte Italiaanse Soave of Orvieto (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 29 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier