online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Pasta met tomaten-auberginesaus

Pasta met tomaten-auberginesaus

ingredi├źnten

50 milliliter olijfolie

1 ui

2 stengels bleekselderij

1 winterwortel

400 gram tomaten

400 gram penne

2 aubergines

2 eetlepels peterselie

100 gram harde geitenkaas


  • 1 Verhit de helft van de olijfolie en fruit hierin de ui. Schep de bleekselderij en de winterwortel erdoor en bak deze even mee.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes met sap en zout en peper toe en stoof de saus 15 minuten. Kook intussen de pasta.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie en roerbak hierin de aubergine goudbruin en gaar. Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
  • 4 Meng de saus door de pasta. Strooi de aubergine, de peterselie en de kaas erover.


voedingswaarde

energie 625 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 21 gram