voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Pasta met vis en venkel

Pasta met vis en venkel

ingredi├źnten

2 eetlepels pijnboompitten

2 eetlepels zonnebloempitten

300 gram penne

300 gram fusilli

1 venkelknol

3 eetlepels olijfolie

1 ui

2 eetlepels blanke rozijnen

1 blikje ansjovisfilet

2 blikjes sardines

1 eetlepel platte peterselie

1 citroen


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Kook de pasta beetgaar en giet af.
  • 3 Kook de venkel circa 3 minuten, giet af en vang het kookvocht op.
  • 4 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Meng de ui met de rozijnen, de helft van de pijnboompitten, de helft van de ansjovis, de helft van de sardines en een beetje kookvocht van de pasta.
  • 5 Schep de pasta er luchtig door. Verdeel de rest van de ansjovis en sardines erover. Bestrooi met de peterselie en de overige pijnboompitten. Garneer met partjes citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 23 gram