online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie

ingrediënten

200 gram tagliatelle

200 gram penne

300 gram zalmfilets

1 citroen

4 eetlepels olijfolie

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

300 gram spinazie

2 eetlepels pijnboompitten

handje verse basilicum

125 milliliter crème fraîche

125 milliliter demi crème fraîche


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Besprenkel de zalm met citroensap en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de zalm in 2-3 minuten rondom lichtbruin. Schep de zalm uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 2 Fruit de sjalotjes en knoflook circa 2 minuten in het bakvet. Voeg de rest van de olijfolie en spinazie toe en roerbak totdat de spinazie iets geslonken is.
  • 3 Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 4 Meng de helft van de basilicumblaadjes door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper en meng de crème fraîche erdoor. Schep de pasta en zalm erdoor.
  • 5 Bestrooi de pasta met de pijnboompitten en de rest van de basilicum.


voedingswaarde

energie 1205 kcal
vet 73 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 53 gram