voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Pastasalade met makreel, sinaasappel en selderij

Pastasalade met makreel, sinaasappel en selderij

ingredi├źnten

400 gram farfalle

400 gram fusilli

2 sinaasappels

1 citroen

125 milliliter pesto

2 eetlepels olijfolie

2 stengels bleekselderij

50 gram pijnboompitten

50 gram walnoten

50 gram amandelen

4 gerookte makreelfilets


  • 1 Kook de pasta met zout beetgaar.
  • 2 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op. Verdeel de sinaasappelpartjes in stukjes.
  • 3 Roer het sinaasappelsap, citroensap, de pesto en olijfolie tot een dressing. Giet de pasta af en laat uitlekken.
  • 4 Schep de nog warme pasta met de sinaasappel en bleekselderijstukjes door de dressing en laat wat afkoelen.
  • 5 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Verdeel de makreel over de pastasalade en bestrooi met de pijnboompitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 900 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 33 gram