voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Pastasalade met tomatentapenade en parmaham

Pastasalade met tomatentapenade en parmaham

ingredi├źnten

100 gram zongedroogde tomaatjes

1 eetlepel honing

2 teentjes knoflook

1 bosje basilicum

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel olijfolie

300 gram pastaschelpjes

150 gram parmaham

150 gram rauwe hammen

100 gram feta


benodigdheden

staafmixer

keukenmachine

keukenpapier

  • 1 Pureer de tomaten, de honing, de knoflook en de helft van de basilicum met 3 eetlepels olijfolie grof met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Kook de pasta beetgaar en giet af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie en bak de ham in een paar minuten aan beide kanten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Schep de tomatentapenade, overige basilicum en feta door de pasta. Verkruimel de krokante ham erover en serveer direct.

bereidingstip

Lekker met een gemengde salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 26 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier