voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
recepten Pastasaus met blauwschimmelkaas

Pastasaus met blauwschimmelkaas

ingrediënten

2 uien

250 gram broccoli

250 gram champignons

150 gram roquefort

150 gram danish blue

3 eetlepels olijfolie

250 gram hamblokjes

1 zakje witte saus

Provençaalse kruiden

2 eetlepels witte wijn


  • 1 Kook de broccoli net beetgaar. Verwarm in een pan 2 à 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamblokjes, voeg de uien toe en laat meefruiten.
  • 2 Doe er de champignons bij, laat zachtjes meebakken en blijf roeren totdat de ingrediënten gaar zijn.
  • 3 Maak de witte saus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg dit toe aan het groentehammengsel en laat even aan de kook komen.
  • 4 Voeg er dan de stukjes blauwschimmelkaas aan toe en laat al roerende zachtjes smelten. Breng met wat peper en Provençaalse kruiden op smaak.
  • 5 Voeg een scheutje witte wijn aan de saus toe, schep er voorzichtig de beetgare broccoli door en laat even meewarmen. Neem daarna direct de pan van de warmtebron.
  • 6 Serveer met pasta tricolore en een frisse salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 25 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier