online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
50 min.
tussengerecht
Recepten Pastaschelpen met sardine

Pastaschelpen met sardine

ingredi├źnten

4 eetlepels olijfolie

2 ansjovisfilets

2 teentjes knoflook

1 venkelknol

50 milliliter droge witte wijn

1 mespunt saffraan

2 eetlepels rozijnen

1 blikje sardines

2 eetlepels olijfolie extra vergine

1 mespunt citroenrasp

12 grote conchigli

20 gram pijnboompitten

1 snee wit brood


  • 1 Verhit 3 eetlepels olijfolie op een lage stand en fruit hierin de ansjovis, knoflook en venkel al roerend een paar minuten.
  • 2 Laat afgedekt op een lage stand circa 20 minuten stoven. Schep tussendoor om.
  • 3 Verwarm intussen de wijn tot het kookpunt en zet de warmtebron laag.
  • 4 Voeg de saffraan en rozijnen toe en laat 10 minuten staan.
  • 5 Schep de rozijnen uit de wijn en giet de wijn bij de venkel.
  • 6 Laat nog 5 minuten op middelhoge stand inkoken.
  • 7 Schep de sardines door de venkel en breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Hak het venkelgroen fijn.
  • 9 Klop de olijfolie extra vergine met de citroenrasp en het venkelgroen los en maal er wat peper over.
  • 10 Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 11 Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 12 Verhit de overige olie en bak hierin het broodkruim krokant.
  • 13 Giet de pastaschelpen af en spoel onder warm water.
  • 14 Vul de schelpen met de venkel-sardinevulling en leg steeds 3 stuks op een warm bordje.
  • 15 Schep de rozijnen, pijnboompitten en het broodkruim eromheen en bedruppel met de citroen-venkelolie.

bereidingstip

Kun je geen grote pastaschelpen vinden? Halveer koelverse lasagnebladen en kook circa 5 minuten. Spoel af, vul ze en rol of vouw dicht.

wijnadvies

Schenk bij dit authentieke Italiaanse recept ook Italiaans wit, zoals Verdicchio dei Castelli di Jesi.


voedingswaarde

energie 510 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 16 gram