voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
50 min.
tussengerecht
Recepten Pastaschelpen met sardine

Pastaschelpen met sardine

ingredi├źnten

4 eetlepels olijfolie

2 ansjovisfilets

2 teentjes knoflook

1 venkelknol

50 milliliter droge witte wijn

1 mespunt saffraan

2 eetlepels rozijnen

1 blikje sardines

2 eetlepels olijfolie extra vergine

1 mespunt citroenrasp

12 grote conchigli

20 gram pijnboompitten

1 snee wit brood


  • 1 Verhit 3 eetlepels olijfolie op een lage stand en fruit hierin de ansjovis, knoflook en venkel al roerend een paar minuten.
  • 2 Laat afgedekt op een lage stand circa 20 minuten stoven. Schep tussendoor om.
  • 3 Verwarm intussen de wijn tot het kookpunt en zet de warmtebron laag.
  • 4 Voeg de saffraan en rozijnen toe en laat 10 minuten staan.
  • 5 Schep de rozijnen uit de wijn en giet de wijn bij de venkel.
  • 6 Laat nog 5 minuten op middelhoge stand inkoken.
  • 7 Schep de sardines door de venkel en breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Hak het venkelgroen fijn.
  • 9 Klop de olijfolie extra vergine met de citroenrasp en het venkelgroen los en maal er wat peper over.
  • 10 Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 11 Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 12 Verhit de overige olie en bak hierin het broodkruim krokant.
  • 13 Giet de pastaschelpen af en spoel onder warm water.
  • 14 Vul de schelpen met de venkel-sardinevulling en leg steeds 3 stuks op een warm bordje.
  • 15 Schep de rozijnen, pijnboompitten en het broodkruim eromheen en bedruppel met de citroen-venkelolie.

bereidingstip

Kun je geen grote pastaschelpen vinden? Halveer koelverse lasagnebladen en kook circa 5 minuten. Spoel af, vul ze en rol of vouw dicht.

wijnadvies

Schenk bij dit authentieke Italiaanse recept ook Italiaans wit, zoals Verdicchio dei Castelli di Jesi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 16 gram