online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Pastei met roze zalm en doperwtjes

Pastei met roze zalm en doperwtjes

ingrediënten

25 gram boter

1 sjalot

3 eetlepels bloem

400 milliliter visbouillon van tablet

125 milliliter crème fraîche

125 milliliter demi crème fraîche

200 gram diepvriesdoperwten

400 gram aardappelblokjes

2 blikjes roze zalm

3 eetlepels verse peterselie

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

1 ei


benodigdheden

6 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC . Smelt de boter en fruit hierin het sjalotje. Strooi de bloem erover en bak circa 1 minuut. Voeg de bouillon er al roerend aan toe en roer tot een gladde, gebonden saus.
  • 2 Voeg de crème fraîche toe en vervolgens de doperwten en de aardappelblokjes.
  • 3 Verwijder vel en eventuele graatjes van de zalm en schep de zalm door het doperwt-aardappelmengsel. Breng op smaak met zout en peper en de peterselie.
  • 4 Schep het zalmmengsel in de bakjes. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde deeglap die 2-3 cm groter is dan de bakjes. Maak de rand van de bakjes vochtig. Leg het deeg als een deksel op de ovenschaal en druk goed aan.
  • 5 Bestrijk het deeg met ei en maak in het midden een inkeping. Bak de zalmpasteitjes in de voorverwarmde oven 25-30 minuten bruin en krokant.


voedingswaarde

energie 460 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 20 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier