voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Pastei met roze zalm en doperwtjes

Pastei met roze zalm en doperwtjes

ingrediënten

25 gram boter

1 sjalot

3 eetlepels bloem

400 milliliter visbouillon van tablet

125 milliliter crème fraîche

125 milliliter demi crème fraîche

200 gram diepvriesdoperwten

400 gram aardappelblokjes

2 blikjes roze zalm

3 eetlepels verse peterselie

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

1 ei


benodigdheden

6 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC . Smelt de boter en fruit hierin het sjalotje. Strooi de bloem erover en bak circa 1 minuut. Voeg de bouillon er al roerend aan toe en roer tot een gladde, gebonden saus.
  • 2 Voeg de crème fraîche toe en vervolgens de doperwten en de aardappelblokjes.
  • 3 Verwijder vel en eventuele graatjes van de zalm en schep de zalm door het doperwt-aardappelmengsel. Breng op smaak met zout en peper en de peterselie.
  • 4 Schep het zalmmengsel in de bakjes. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde deeglap die 2-3 cm groter is dan de bakjes. Maak de rand van de bakjes vochtig. Leg het deeg als een deksel op de ovenschaal en druk goed aan.
  • 5 Bestrijk het deeg met ei en maak in het midden een inkeping. Bak de zalmpasteitjes in de voorverwarmde oven 25-30 minuten bruin en krokant.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 20 gram