online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Pasteitje met groenten

Pasteitje met groenten

ingrediënten

4 pasteibakjes

100 gram peultjes

100 gram sugarsnaps

100 gram bospenen

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels roerbakolie

2 stengels bleekselderij

2 lente-/bosuitjes

50 gram taugé

2 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels gefrituurde uitjes


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de pasteibakjes 5-7 minuten in het midden van de oven zodat ze warm worden.
  • 2 Blancheer de peultjes en bospeen, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 3 Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de peultjes, de wortel, de bleekselderij en de bosui 5 minuten.
  • 4 Schep de taugé en de ketjap erdoor.
  • 5 Vul de pasteitjes met dit mengsel en garneer met de gefrituurde uitjes.

wijnadvies

Bij dit recept past fris wit. Droge witte huiswijn is een prima optie. Wat extra cachet krijgt u door Sea Breeze te schenken of de droge witte Bordeaux van Bellevue Rougier.


voedingswaarde

energie 275 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier