voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Pasteitje met groenten

Pasteitje met groenten

ingrediënten

4 pasteibakjes

100 gram peultjes

100 gram sugarsnaps

100 gram bospenen

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels roerbakolie

2 stengels bleekselderij

2 lente-/bosuitjes

50 gram taugé

2 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels gefrituurde uitjes


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de pasteibakjes 5-7 minuten in het midden van de oven zodat ze warm worden.
  • 2 Blancheer de peultjes en bospeen, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 3 Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de peultjes, de wortel, de bleekselderij en de bosui 5 minuten.
  • 4 Schep de taugé en de ketjap erdoor.
  • 5 Vul de pasteitjes met dit mengsel en garneer met de gefrituurde uitjes.

wijnadvies

Bij dit recept past fris wit. Droge witte huiswijn is een prima optie. Wat extra cachet krijgt u door Sea Breeze te schenken of de droge witte Bordeaux van Bellevue Rougier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 4 gram