online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, brunch, voorgerecht
Recepten Pasteitje met paddenstoelen, mosterd en salie

Pasteitje met paddenstoelen, mosterd en salie

ingrediënten

4 pasteibakjes

1 eetlepel arachideolie

400 gram gemengde paddenstoelen

1 eetlepels grove mosterd

50 gram boter

2 sjalotjes

50 gram bloem

300 milliliter groentebouillon

100 milliliter kookroom

eetlepel salie

1 scheutje sherry

1 scheutje port


  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Snijd de dekseltjes los van de pasteibakjes en houd apart. Zet de bakjes op een rooster of bakplaat en verwarm circa 6 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Verhit de olie en bak hierin de paddenstoelen 3-4 minuten. Voeg halverwege de baktijd de mosterd toe.
  • 4 Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalotjes 2-3 minuten. Voeg de bloem toe, roer goed en bak nog circa 2 minuten.
  • 5 Giet beetje bij beetje de bouillon en kookroom erbij en roer tot een dikke saus ontstaat. Schep de paddenstoelen en de salie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg als de saus te dik is eventueel een scheutje sherry of port toe.
  • 6 Vul de pasteibakjes met het mengsel en zet de dekseltjes erop.


voedingswaarde

energie 335 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 8 gram