online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, brunch, voorgerecht
Recepten Pasteitje met zalm en garnalen

Pasteitje met zalm en garnalen

ingrediënten

4 pasteibakjes

175 gram diepvrieswokgarnalen

2 eetlepels arachideolie

1 eetlepel kappertjes

1 kleine venkelknol

100 milliliter kookroom

100 gram roomkaas naturel

1 scheutje witte wijn

100 gram gerookte zalm

1 blikje zalmfilet

1 eetlepel dille


  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Snijd de dekseltjes los van de pasteibakjes en houd apart. Zet de bakjes op een rooster of bakplaat en verwarm circa 6 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Dep de garnalen droog. Verhit de olie en roerbak hierin de garnalen, kappertjes en venkel 2-3 minuten. Houd 4 garnalen apart.
  • 4 Voeg de kookroom, roomkaas en eventueel een scheutje witte wijn toe. Schep de gerookte zalm, zalm uit blik en dille erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 5 Vul de pasteibakjes met het vismengsel. Leg een garnaal en het dekseltje erop, garneer met nog wat dille en serveer het pasteitje met zalm en garnalen direct.

bereidingstip

Vervang de venkel door knol- of bleekselderij.. In plaats van wokgarnalen kun je ook cocktailgarnalen gebruiken in dit recept.


voedingswaarde

energie 460 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 25 gram