voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
10 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Pastinaak-bloemkoolsoep met kruidige kikkererwten

Pastinaak-bloemkoolsoep met kruidige kikkererwten

ingrediënten

400 gram pastinaken

200 gram bloemkolen

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels tijm

1 blik kikkererwten

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel gedroogde oregano

1 liter groentebouillon


  • 1 Verhoog de oventemperatuur naar 180ºC.
  • 2 Meng de kikkererwten met de rest van de olijfolie, de specerijen en de oregano en bak ze circa 15 minuten in de oven.
  • 3 Verwarm intussen de bouillon in een grote (soep)pan en voeg de geroosterde pastinaak en bloemkool toe. Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en verdeel over kommen.
  • 4 Bestrooi met de kruidige kikkererwten en de rest van de tijm en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 9 gram