online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
10 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Pastinaak-bloemkoolsoep met kruidige kikkererwten

Pastinaak-bloemkoolsoep met kruidige kikkererwten

ingrediënten

400 gram pastinaken

200 gram bloemkolen

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels tijm

1 blik kikkererwten

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel gedroogde oregano

1 liter groentebouillon


  • 1 Verhoog de oventemperatuur naar 180ºC.
  • 2 Meng de kikkererwten met de rest van de olijfolie, de specerijen en de oregano en bak ze circa 15 minuten in de oven.
  • 3 Verwarm intussen de bouillon in een grote (soep)pan en voeg de geroosterde pastinaak en bloemkool toe. Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en verdeel over kommen.
  • 4 Bestrooi met de kruidige kikkererwten en de rest van de tijm en serveer direct.


voedingswaarde

energie 250 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 9 gram