voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
tussengerecht
Recepten Pastinaaksoep met zalm

Pastinaaksoep met zalm

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels arachideolie

500 gram pastinaken

1 grannysmithappel

1 verse gember

1 theelepel kerriepoeder

750 milliliter kippenbouillon

200 milliliter crème fraîche

2 lente-/bosuitjes

100 gram gerookte zalm

1 rode appel


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes 2-3 minuten.
  • 2 Schep de pastinaak, appel, gember en kerrie erdoor en bak deze circa 2 minuten mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 12-15 minuten tot de pastinaak zacht is.
  • 4 Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel de zalm en appel voor de vulling over 4 warme borden.
  • 6 Verwarm de soep met de crème fraîche en schep in de borden.
  • 7 Bestrooi met de bosui.
  • 8 Lekker met geroosterd wit brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 10 gram