online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
tussengerecht
Recepten Pastinaaksoep met zalm

Pastinaaksoep met zalm

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels arachideolie

500 gram pastinaken

1 grannysmithappel

1 verse gember

1 theelepel kerriepoeder

750 milliliter kippenbouillon

200 milliliter crème fraîche

2 lente-/bosuitjes

100 gram gerookte zalm

1 rode appel


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes 2-3 minuten.
  • 2 Schep de pastinaak, appel, gember en kerrie erdoor en bak deze circa 2 minuten mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 12-15 minuten tot de pastinaak zacht is.
  • 4 Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel de zalm en appel voor de vulling over 4 warme borden.
  • 6 Verwarm de soep met de crème fraîche en schep in de borden.
  • 7 Bestrooi met de bosui.
  • 8 Lekker met geroosterd wit brood.


voedingswaarde

energie 410 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 10 gram