online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pastinaakstamppot met peer, witlof en blauwe kaas

Pastinaakstamppot met peer, witlof en blauwe kaas

ingredi├źnten

750 gram kruimige aardappels

400 gram pastinaken

50 gram boter

400 gram witlof

2 peren

150 milliliter melk

150 gram blauwe kazen

75 gram walnoten


  • 1 Kook de aardappels met de pastinaak in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Verhit de boter in een wok en roerbak hierin de witlofreepjes 2-3 minuten. Schep de peer erdoor en bak 2 minuten mee.
  • 3 Giet de aardappels en pastinaak af en stamp grof met de melk, zout en peper. Schep de witlof, peer en kaas erdoor.
  • 4 Bestrooi de stamppot voor het serveren met de walnoten.

bereidingstip

Vervang de blauwe kaas in dit recept door geitenkaas.. Neem geroosterd amandelschaafsel in plaats van walnoten.


voedingswaarde

energie 635 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 18 gram