voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

alles voor de paasbrunch in 1 box

Met een zoete of hartige box is Pasen zo voor elkaar. Je kunt de box t/m 14 april online of in de winkel bestellen. 


ik wil een box bestellen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pastinaakstamppot met peer, witlof en blauwe kaas

Pastinaakstamppot met peer, witlof en blauwe kaas

ingredi├źnten

750 gram kruimige aardappels

400 gram pastinaken

50 gram boter

400 gram witlof

2 peren

150 milliliter melk

150 gram blauwe kazen

75 gram walnoten


  • 1 Kook de aardappels met de pastinaak in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Verhit de boter in een wok en roerbak hierin de witlofreepjes 2-3 minuten. Schep de peer erdoor en bak 2 minuten mee.
  • 3 Giet de aardappels en pastinaak af en stamp grof met de melk, zout en peper. Schep de witlof, peer en kaas erdoor.
  • 4 Bestrooi de stamppot voor het serveren met de walnoten.

bereidingstip

Vervang de blauwe kaas in dit recept door geitenkaas.. Neem geroosterd amandelschaafsel in plaats van walnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 18 gram