online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Pastinaaktaart met walnoten en oude kaas

Pastinaaktaart met walnoten en oude kaas

ingrediënten

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

2 eetlepels olijfolie

1 rode ui

3 pastinaken

4 eieren

200 milliliter Griekse yoghurt

2 eetlepels honing

150 gram feta

75 gram walnoten

100 gram oude kaas


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Vet de springvorm in en leg bakpapier op de bodem. Bekleed de vorm met het deeg en druk de deegnaden goed tegen elkaar. Prik de deegbodem in met een vork.
  • 3 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de pastinaak en 200 ml water toe en stoof 6-8 minuten. Giet af en laat iets afkoelen.
  • 4 Klop de eieren los met de yoghurt, honing en zout en peper. Schep de feta erdoor.
  • 5 Meng de pastinaak erdoor en giet het mengsel op de deegbodem. Bestrooi de bovenkant met de walnoten met daarover de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

wijnadvies

Een aanrader bij dit recept is wit met niet al te veel zuren: J. Meyer Pinot Blanc.


voedingswaarde

energie 870 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 29 gram