voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Pastis

Pastis

ingrediënten

3 grote appels

4 eetlepels armagnac

4 eetlepels cognac

1 eetlepel poedersuiker

poedersuiker

1 pak filodeeg

100 gram boter


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Schep de zeer dun gesneden appelplakjes goed om met de armagnac en poedersuiker. Laat circa 1 uur trekken en schep nogmaals om.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg 1 vel filodeeg op het bakpapier en bestrijk met wat boter en wat marinadevocht van de appels. Leg zo nog 4 deegvellen erbovenop en bestrijk steeds met boter en appelmarinade.
  • 3 Verdeel de plakjes appel gelijkmatig over het deeg en vervolg met nog 5 vellen filodeeg, die je telkens bestrijkt met boter en appelmarinade.
  • 4 Bestrijk de bovenste laag deeg met boter en bestrooi licht met poedersuiker.
  • 5 Bak de pastis in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
  • 6 Laat afkoelen tot lauwwarm, snijd in 4 stukken en bestrooi met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 5 gram