online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
1 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Patat met sticky kipvleugels en pindadip

Patat met sticky kipvleugels en pindadip

ingrediënten

200 gram kippenvleugels

2 eetlepels hotketchup

1 theelepel honing

1 theelepel schenkstroop

1 eetlepel ketjap manis

200 gram ovenfriet

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels warm water

150 milliliter satésaus kant-en-klaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kippenvleugels in een bakje. Meng de ketchup met de honing en de ketjap en schep dit door de kip.
  • 2 Leg de ovenfriet verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de patat lichtbruin in 12-15 minuten. Schep de frietjes halverwege een keer om.
  • 3 Verwarm de olie in een hapjespan met deksel en bak hierin de kip 3 minuten. Keer de vleugels regelmatig om.
  • 4 Doe het warme water erbij en stoof de kip met deksel 10 minuten.
  • 5 Verwarm intussen de pindasaus. Verdun de saus als deze te dik is met een scheutje water.
  • 6 Serveer de patat met kip en dip.


voedingswaarde

energie 1315 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 149 gram
eiwit 44 gram