online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, bijgerecht
Recepten Pate met uienmarmelade

Pate met uienmarmelade

ingrediënten

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel olijfolie

3 rode uien

1 eetlepel bruine basterdsuiker

100 milliliter rode wijn

100 milliliter rodewijnazijn

4 eetlepels honing

4 plakjes grove paté

1 breekbrood

5 sinaasappels

250 gram rietsuiker

100 milliliter witte wijnazijn

100 milliliter ciderazijn

2 rode pepers

1 envelopje saffraan


benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

  • 1 Snijd, voor de sinaasappelchutney, de partjes tussen de vliesjes van de sinaasappels uit en vang het sap op.
  • 2 Kook de rietsuiker met het azijn circa 3 minuten. Voeg de sinaasappelpartjes en de rode peper, saffraan en peper toe en sudder circa 20 minuten.
  • 3 Schep de chutney in 2 schone potten.
  • 4 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uienringen circa 3 minuten.
  • 5 Strooi de suiker erover en laat deze licht karamelliseren.
  • 6 Giet de wijn en wijnazijn erbij en roer de honing erdoor. Kook zachtjes, onder af en toe roeren, zonder deksel op de pan in circa 20 minuten tot een marmelade. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • 7 Verdeel de paté over borden en serveer met de uienmarmelade, sinaasappelchutney en het brood.


voedingswaarde

energie 735 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 133 gram
eiwit 12 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier