voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Paté royale

Paté royale

ingrediënten

6 eetlepels zoetzure zilveruitjes

4 eetlepels balsamicoazijn

1 eetlepel suiker

20 gram gemengde sla

1 eetlepel olijfolie

2 plakken grove paté

3 eetlepels zoetzure augurkjes

4 eetlepels chutney


benodigdheden

stervormige steker

  • 1 Verwarm de zilveruitjes met de balsamico en suiker tot de suiker is gesmolten en de vloeistof enigszins stroperig is.
  • 2 Laat de uitjes in de siroop afkoelen.
  • 3 Schep de sla om met de olie en verdeel dit over de borden.
  • 4 Steek 8 vormpjes uit de paté en verdeel deze over de borden.
  • 5 Verdeel de augurkjes, de chutney en de zoete uitjes over de bordjes of in kleine kommetjes en serveer direct.

wijnadvies

Omdat het een voorgerecht is nog maar niet al te zware wijnen schenken, ofschoon rode Rhône er heerlijk bij is. Misschien toch maar een goede droge rosé zoals Saint Saturnin of Montalto Nero d'Avola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 4 gram