voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Pavlova met bosvruchten en kerstchocolade

Pavlova met bosvruchten en kerstchocolade

ingrediënten

4 eiwitten

250 gram suiker

1 eetlepel maizena

2 theelepels witte wijnazijn

250 milliliter slagroom

400 gram aardbeien

400 gram gemengde bosvruchten

100 gram kerstchocolaatjes


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Meng de suiker met maïzena en meng dit in gedeelten al kloppend bij het eiwit. Meng de wijnazijn erdoor. Schep het glanzende schuimmengsel op het bakpapier en vorm een dichte cirkel van ruim 20 cm Ø.
  • 2 Schakel de oven in op 120°C en bak de pavlova in het midden van de oven gedurende 1 uur of iets langer tot hij knapperig is. Laat de schuimbodem in de oven afkoelen.
  • 3 Klop de slagroom dik lobbig. Schep de room op de pavlova, verdeel de aardbeien erover en garneer met de chocolaatjes.

wijnadvies

Om het geheel feestelijk af te sluiten, schenkt u hier een glas fris-zoete mousserende wijn, een moscato d'Asti, een cava semi-secco of een champagne demi-sec.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 7 gram