online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Pavlova met cranberry-roomijs

Pavlova met cranberry-roomijs

ingrediënten

250 gram verse cranberry's

250 gram frambozen

100 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

1 liter slagroomijs

200 milliliter slagroom

2 eetlepels suiker

50 gram witte chocolade

4 eiwitten

citroen

200 gram fijne tafelsuiker

1 eetlepel maizena


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 120ºC.
  • 2 Klop de eiwitten met de citroenrasp en -sap in een grote, schone kom bijna stijf.
  • 3 Voeg de suiker in gedeeltes toe en blijf kloppen tot een glanzend stijf eiwit. Zeef de maizena erboven en klop dit erdoor.
  • 4 Schep met een spatel het eiwit in een ronde of ovale vorm op de bakplaat en bak 1,5 uur in het midden van de oven.
  • 5 Schakel de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen met de deur op een kier.
  • 6 Klop de slagroom met de suiker stijf. Leg de meringue op een platte schaal of bord. Schep bolletjes van het ijs en leg ze op de meringue.
  • 7 Spuit of schep de slagroom er in mooie toeven op en bestrooi met de witte chocolade. Serveer de pavlova direct.


voedingswaarde

energie 875 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 120 gram
eiwit 10 gram