voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Pavlova met cranberry-roomijs

Pavlova met cranberry-roomijs

ingrediënten

250 gram verse cranberry's

250 gram frambozen

100 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

1 liter slagroomijs

200 milliliter slagroom

2 eetlepels suiker

50 gram witte chocolade

4 eiwitten

citroen

200 gram fijne tafelsuiker

1 eetlepel maizena


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 120ºC.
  • 2 Klop de eiwitten met de citroenrasp en -sap in een grote, schone kom bijna stijf.
  • 3 Voeg de suiker in gedeeltes toe en blijf kloppen tot een glanzend stijf eiwit. Zeef de maizena erboven en klop dit erdoor.
  • 4 Schep met een spatel het eiwit in een ronde of ovale vorm op de bakplaat en bak 1,5 uur in het midden van de oven.
  • 5 Schakel de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen met de deur op een kier.
  • 6 Klop de slagroom met de suiker stijf. Leg de meringue op een platte schaal of bord. Schep bolletjes van het ijs en leg ze op de meringue.
  • 7 Spuit of schep de slagroom er in mooie toeven op en bestrooi met de witte chocolade. Serveer de pavlova direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 120 gram
eiwit 10 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier