online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Pecanpie met stroopvulling

Pecanpie met stroopvulling

ingrediënten

250 gram bloem

1 eetlepel bloem

125 gram boter

2 eetlepels poedersuiker

2 eieren

125 gram donkerbruine basterdsuiker

125 gram zachte boter

1 citroen

4 eieren

180 gram stroop

250 gram pecannoten

20 pecannoten

poedersuiker


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC en vet de taartvorm in.
  • 2 Rol het deeg op een beetje bloem uit tot een lap van 1/2 cm dik.
  • 3 Leg het deeg voorzichtig op de vorm en duw erin.
  • 4 Snijd de randen netjes bij en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 5 Leg er een stuk bakpapier en blindbakvulling op en bak de deegbodem in het midden van de oven circa 10 minuten voor.
  • 6 Verwijder het bakpapier met blindbakvulling, bestrijk de deegbodem met de rest van het ei en bak nogmaals 5 minuten.
  • 7 Neem uit de oven en laat de bodem een beetje afkoelen.
  • 8 Klop in een keukenmachine de basterdsuiker met de boter en een snuf zout romig.
  • 9 Voeg citroenrasp en -sap toe en klop één voor één de eieren erdoor tot een egaal mengsel.
  • 10 Voeg vervolgens de stroop toe en klop nog even goed door.
  • 11 Verdeel de pecannoten over de taartbodem en giet het stroopmengsel erin.
  • 12 Schud een beetje met de vorm om alles goed te verdelen en bak de taart 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • 13 Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 14 Garneer eventueel met extra pecannoten en bestuif met poedersuiker.


voedingswaarde

energie 755 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 11 gram