online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Pecanpie met stroopvulling

Pecanpie met stroopvulling

ingrediënten

250 gram bloem

1 eetlepel bloem

125 gram boter

2 eetlepels poedersuiker

2 eieren

125 gram donkerbruine basterdsuiker

125 gram zachte boter

1 citroen

4 eieren

180 gram stroop

250 gram pecannoten

20 pecannoten

poedersuiker


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC en vet de taartvorm in.
  • 2 Rol het deeg op een beetje bloem uit tot een lap van 1/2 cm dik.
  • 3 Leg het deeg voorzichtig op de vorm en duw erin.
  • 4 Snijd de randen netjes bij en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 5 Leg er een stuk bakpapier en blindbakvulling op en bak de deegbodem in het midden van de oven circa 10 minuten voor.
  • 6 Verwijder het bakpapier met blindbakvulling, bestrijk de deegbodem met de rest van het ei en bak nogmaals 5 minuten.
  • 7 Neem uit de oven en laat de bodem een beetje afkoelen.
  • 8 Klop in een keukenmachine de basterdsuiker met de boter en een snuf zout romig.
  • 9 Voeg citroenrasp en -sap toe en klop één voor één de eieren erdoor tot een egaal mengsel.
  • 10 Voeg vervolgens de stroop toe en klop nog even goed door.
  • 11 Verdeel de pecannoten over de taartbodem en giet het stroopmengsel erin.
  • 12 Schud een beetje met de vorm om alles goed te verdelen en bak de taart 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • 13 Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 14 Garneer eventueel met extra pecannoten en bestuif met poedersuiker.


voedingswaarde

energie 755 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 11 gram