voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
recepten Peer-abrikozencrumble

Peer-abrikozencrumble

ingrediënten

150 milliliter appelsap

150 gram gedroogde abrikozen

4 handperen

125 gram bloem

100 gram witte basterdsuiker

100 gram boter


benodigdheden

lage ovenschaal

appelboor

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Verwarm het appelsap zonder te koken en wel de abrikozen hierin.
  • 2 Boor de klokhuizen uit de peren, schil de peren en halveer ze in de lengte.
  • 3 Leg ze met de bolle kant naar boven naast elkaar in de schaal of vorm. Leg de abrikozen ertussen.
  • 4 Meng de bloem met de basterdsuiker en wrijf de boter erdoor tot een kruimelig deeg. Verdeel de grove deegkruimels over de vruchten.
  • 5 Bak de crumble in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer het gerecht warm. Lekker met een bol roomijs of kaneelijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 6 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier