online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Peer-abrikozencrumble

Peer-abrikozencrumble

ingrediënten

150 milliliter appelsap

150 gram gedroogde abrikozen

4 handperen

125 gram bloem

100 gram witte basterdsuiker

100 gram boter


benodigdheden

lage ovenschaal

appelboor

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Verwarm het appelsap zonder te koken en wel de abrikozen hierin.
  • 2 Boor de klokhuizen uit de peren, schil de peren en halveer ze in de lengte.
  • 3 Leg ze met de bolle kant naar boven naast elkaar in de schaal of vorm. Leg de abrikozen ertussen.
  • 4 Meng de bloem met de basterdsuiker en wrijf de boter erdoor tot een kruimelig deeg. Verdeel de grove deegkruimels over de vruchten.
  • 5 Bak de crumble in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer het gerecht warm. Lekker met een bol roomijs of kaneelijs.


voedingswaarde

energie 575 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 6 gram