voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Peer met parmezaan en parmaham

Peer met parmezaan en parmaham

ingredi├źnten

4 handperen

75 gram boter

8 plakken parmaham

8 plakken prosciutto crudo

2 lente-/bosuitjes

100 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Was de peren. Halveer ze in de lengte en snijd het klokhuis eruit.
  • 2 Smelt de boter. Verwarm de ovengrill. Bestrijk de snijkanten van de peren met gesmolten boter. Leg ze op de bolle kant op een bakplaat. Rooster ze circa 5 minuten onder de grill tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn.
  • 3 Rooster intussen de ham in een droge hete koekenpan.
  • 4 Bak de bosui in de rest van de boter en voeg 6 verkruimelde of in stukjes gesneden plakken ham toe. Schep deze vulling in de peerholtes. Strooi de kaas erover en smelt deze even onder de grill.
  • 5 Serveer de peren met de rest van de geroosterde hamplakjes erbij. Lekker met donkerbruin brood en honing.

bereidingstip

Neem in plaats van Parmaham reepjes gerookt spek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 16 gram