online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Penne met asperges en parmaham

Penne met asperges en parmaham

ingredi├źnten

500 gram groene asperges

300 gram penne

3 eetlepels olie

150 gram parmaham

2 teentjes knoflook

20 gram rucola

25 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Snijd de harde uiteinden van de asperges en schil de asperges indien nodig licht met een dunschiller. Snijd ze in gelijke stukken en kook in ruim water met zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet de asperges af en spoel met koud water.
  • 2 Kook intussen de penne beetgaar in ruim water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 3 Bak de hamrepen in de olie op een lage stand krokant. Voeg de knoflook en asperges toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 4 Meng de penne met de asperges, knoflook, ham, rucola en de helft van de kaas. Maal er wat peper over en serveer de penne met de rest van de kaas.

bereidingstip

Je kunt ook een mix van groene en witte asperges gebruiken. Of alleen witte asperges gebruiken. Witte asperges moeten, in tegenstelling tot groene, altijd goed geschild worden.


voedingswaarde

energie 475 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 23 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier