voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Penne met broccoli

Penne met broccoli

ingredi├źnten

40 gram boter

40 milliliter vloeibaar bakproduct

40 gram bloem

400 milliliter melk

150 gram oude kaas

1 teentje knoflook

nootmuskaat

300 gram penne

300 gram schelpjespasta

1 groentebouillontablet

1 kippenbouillontablet

400 gram broccoliroosjes

4 lente-/bosuitjes


  • 1 Laat de boter smelten en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem loslaat.
  • 2 Meng de warme melk er al roerend met een garde doorheen. Breng de saus aan de kook en laat een paar minuten al roerende doorgaren.
  • 3 Roer de kaas en knoflook erdoor en laat al roerend smelten. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 4 Kook de pasta in ruim water met het bouillonblokje beetgaar en schep uit het water in een vergiet.
  • 5 Blancheer in hetzelfde water de broccoliroosjes circa 3 minuten. Giet de broccoli af bovenop de pasta in het vergiet en schud goed uit.
  • 6 Vermeng alles met de kaassaus en bestrooi met de bosuitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 26 gram