voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Penne met broccoli en ansjovis

Penne met broccoli en ansjovis

ingredi├źnten

350 gram penne

350 gram broccoli

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

1 blikje ansjovisfilet

mespunt chilipepervlokken

mespunt cayennepeper

100 milliliter kookroom

50 gram Parmezaanse kaas

50 gram pecorinokaas


  • 1 Kook de penne met de broccoli beetgaar.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook tot deze kleurt.
  • 3 Hak of prak met 1 eetlepel water de helft van het blikje ansjovisfilets fijn. Voeg samen met een mespuntje gedroogde chilivlokken of cayennepeper en 100 ml kookroom toe aan de knoflook.
  • 4 Giet de pasta en broccoli af en meng ze door de saus. Voeg eventueel als de saus te dik is enkele eetlepels kookvocht toe.
  • 5 Bestrooi de pasta met 50 gram geraspte Parmezaanse kaas of pecorino en de rest van de ansjovisfilets.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 21 gram