online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Penne uit de oven met pancetta en paddenstoelen

Penne uit de oven met pancetta en paddenstoelen

ingrediënten

400 gram gemengde paddenstoelen

400 gram penne

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

2 sjalotjes

250 gram pancetta

2 eetlepels balsamicoazijn

50 milliliter witte wijn

50 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel salie

1 eetlepel tijm

50 gram rucola

50 gram walnoten

200 milliliter crème fraîche

3 eieren

100 gram Parmezaanse kaas

2 eetlepels paneermeel

truffelolie


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Kook de pasta.
  • 3 Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en sjalotjes. Voeg de pancetta toe en bak deze 3-4 minuten mee.
  • 4 Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze op een hoge stand 2 minuten mee. Blus af met balsamicoazijn. Voeg de witte wijn en salie toe en kook iets in.
  • 5 Schep de penne, de helft van de rucola en alle walnoten erdoor. Schep de pasta in de ovenschaal.
  • 6 Meng de crème fraîche en de eieren met zout en peper en giet dit mengsel over de pasta. Bestrooi met Parmezaanse kaas gemengd met paneermeel.
  • 7 Zet de pasta 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  • 8 Verdeel de rest van de rucola met eventueel wat truffelolie over het gerecht.

bereidingstip

Neem tagliatelle in plaats van penne.

wijnadvies

Licht gekoeld licht rood: Mastio del Loggia Bardolino.


voedingswaarde

energie 1060 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 49 gram