online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
10 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Pepernotencake

Pepernotencake

ingrediënten

1 eetlepel bloem

200 gram boter

1 pak cakemix

1 pak cakemeel

1 eetlepel koekkruiden

4 eieren

50 gram hazelnoten

125 gram pepernoten

150 gram pure chocolade

125 gram poedersuiker

50 gram boter


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de cakevorm in en bestuif hem met bloem.
  • 2 Klop de boter tot een crème. Voeg de cakemix, koekkruiden en eieren toe en klop alles tot een luchtig beslag. Schep de hazelnoten erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant iets glad.
  • 3 Bak de cake in 50 minuten in het midden van de oven gaar. Keer de vorm op een rooster en laat de cake iets afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren.)
  • 4 Smelt de chocolade en roer de poedersuiker er in gedeelten door. Klop er blokjes boter door en 3-4 eetlepels koud water. Bestrijk de cake royaal met dit glazuur en plak de pepernoten erop. Laat het glazuur 30 minuten in de koelkast of op een koele plek opstijven.

bereidingstip

Voeg eens 1 theelepel sinaasappelrasp aan het beslag toe.


voedingswaarde

energie 575 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 9 gram