online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Peren-abrikozencrumble met havermout

Peren-abrikozencrumble met havermout

ingrediënten

4 peren

400 gram abrikozen

2 eetlepels verse basilicum

200 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram rietsuiker

150 gram lichtbruine basterdsuiker

3 eetlepels havermout

1 vanillestokje

175 gram boter

200 milliliter crème fraîche


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de peren en abrikozen over de ovenschaal en strooi de basilicum erover.
  • 2 Meng het zelfrijzend bakmeel met de rietsuiker en de havermout. Kneed het vanillemerg met de boter door het meel-suikermengsel. Wrijf het mengsel tot kruimels. Strooi de kruimels over het fruit.
  • 3 Bak de crumble in 25-30 minuten goudbruin. Serveer het gerecht warm of koud. Lekker met de crème fraîche.


voedingswaarde

energie 630 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 6 gram