online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Peren-abrikozencrumble met havermout

Peren-abrikozencrumble met havermout

ingrediënten

4 peren

400 gram abrikozen

2 eetlepels verse basilicum

200 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram rietsuiker

150 gram lichtbruine basterdsuiker

3 eetlepels havermout

1 vanillestokje

175 gram boter

200 milliliter crème fraîche


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de peren en abrikozen over de ovenschaal en strooi de basilicum erover.
  • 2 Meng het zelfrijzend bakmeel met de rietsuiker en de havermout. Kneed het vanillemerg met de boter door het meel-suikermengsel. Wrijf het mengsel tot kruimels. Strooi de kruimels over het fruit.
  • 3 Bak de crumble in 25-30 minuten goudbruin. Serveer het gerecht warm of koud. Lekker met de crème fraîche.


voedingswaarde

energie 630 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 6 gram