online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Peren-plaattaart met gember en honing

Peren-plaattaart met gember en honing

ingrediënten

10 plakjes diepvriesbladerdeeg

350 gram zachte geitenkaas

7 peren

2 eetlepels citroensap

1 verse gember

8 eetlepels honing

1 ei


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeeglapjes 1 cm overlappend naast elkaar op de bakplaat. Druk de naden stevig op elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • 2 Verkruimel de geitenkaas boven het deeg maar laat de buitenranden vrij. Meng de perenplakjes met citroensap, gember, versgemalen zwarte peper en honing. Verdeel ze dakpansgewijs in één laag over de deegbodem.
  • 3 Laat de deegranden vrij en rol deze een beetje op. Bestrijk ze met ei. Bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

bereidingstip

Bestrooi de perenplakjes op de taart eens met geschaafde amandelen.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 10 gram