online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Perenbollen met kaneelsuiker

Perenbollen met kaneelsuiker

ingrediënten

4 handperen

500 milliliter witte wijn

150 gram suiker

1 kaneelstokje

1 vanillestokje

1 rol bladerdeeg

4 plakjes bladerdeeg

2 eetlepels honing

1 ei

1 theelepel kaneelpoeder

1 eetlepel aardappelzetmeel


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten.
  • 2 Breng de wijn, 125 gram suiker, het kaneelstokje en het vanillemerg aan de kook in een ruime steelpan. Zet de peren erin zodat ze onder staan en houd ze circa 5 minuten tegen de kook aan (pocheren).
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het bladerdeeg in stroken van 2 cm.
  • 4 Neem de peren uit het pocheervocht, bewaar het vocht en dep de peren droog. Bestrijk de peren met de honing.
  • 5 Druk het begin van een strook deeg goed vast aan de onderkant van een peer. Wikkel deze deegstrook, iets overlappend rond de peer tot aan de bovenkant bij het steeltje en druk vast. Doe hetzelfde bij de overige peren.
  • 6 Bestrijk het deeg met ei. Meng de rest van de suiker met het kaneelpoeder en bestrooi de peren ermee.
  • 7 Zet de peren rechtop in de ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
  • 8 Bind het pocheervocht met aangelengd aardappelzetmeel en serveer als saus bij de perenbollen.

bereidingstip

Zitten er geen steeltjes meer aan de peren? Steek er dan een laurierblaadje in.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 5 gram