online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Perencake met pecannoten

Perencake met pecannoten

ingrediënten

150 gram boter

150 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

1 eetlepel citroenrasp

2 eieren

250 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel kaneel

1 theelepel koekkruiden

100 milliliter melk

4 peren

50 gram pecannoten

1 eetlepel honing


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en citroenrasp met de mixer op hoge stand romig en zacht.
  • 2 Klop een voor een de eieren erdoor tot een schuimige witte massa. Voeg het zelfrijzend bakmeel, kaneel en melk er in gedeelten aan toe en klop nog 3 minuten tot een luchtig beslag.
  • 3 Schep het beslag in een ingevet bakblik of taartvorm en zet de stukken peer erin. Bak de cake in circa 40 minuten bruin en gaar.
  • 4 Verwarm de pecannoten met de honing en verdeel ze over de cake. Laat afkoelen tot lauw en snijd in stukken of punten.
  • 5 Lekker met lobbig geslagen room.

wijnadvies

Lekker zoet eindigen met Neirano Asti Spumante, Yellow Tail Moscato of Château David Bordeaux Moeulleux.


voedingswaarde

energie 580 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 8 gram