voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Perencake met pecannoten

Perencake met pecannoten

ingrediënten

150 gram boter

150 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

1 eetlepel citroenrasp

2 eieren

250 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel kaneel

1 theelepel koekkruiden

100 milliliter melk

4 peren

50 gram pecannoten

1 eetlepel honing


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en citroenrasp met de mixer op hoge stand romig en zacht.
  • 2 Klop een voor een de eieren erdoor tot een schuimige witte massa. Voeg het zelfrijzend bakmeel, kaneel en melk er in gedeelten aan toe en klop nog 3 minuten tot een luchtig beslag.
  • 3 Schep het beslag in een ingevet bakblik of taartvorm en zet de stukken peer erin. Bak de cake in circa 40 minuten bruin en gaar.
  • 4 Verwarm de pecannoten met de honing en verdeel ze over de cake. Laat afkoelen tot lauw en snijd in stukken of punten.
  • 5 Lekker met lobbig geslagen room.

wijnadvies

Lekker zoet eindigen met Neirano Asti Spumante, Yellow Tail Moscato of Château David Bordeaux Moeulleux.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 8 gram