online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Perensalade met parmaham en notendressing

Perensalade met parmaham en notendressing

ingrediënten

50 gram hazelnoten

50 gram blanke amandelen

50 gram boter

200 gram sjalotjes

1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

4 kleine handperen

2 grote handperen

2 eetlepels citroensap

150 gram gemengde eikenbladsla

8 plakken parmaham

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels notenolie

2 eetlepels citroensap

1 theelepel honing


  • 1 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes zonder te laten kleuren. Bestrooi met de basterdsuiker en bak zachtjes nog 3-4 minuten.
  • 3 Besprenkel de plakjes peer met het citroensap. Hak de noten grof en meng ze met zout, peper en de ingrediënten voor de dressing.
  • 4 Verdeel de sla, sjalotjes en peren over 4 borden. Besprenkel met de dressing en garneer met de parmaham. Lekker met geroosterd brood.

bereidingstip

Neem rookvlees in plaats van parmaham.. Vervang 50 gram van de sjalotjes door blanke rozijnen.


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 9 gram