voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Perensalade met parmaham en notendressing

Perensalade met parmaham en notendressing

ingrediënten

50 gram hazelnoten

50 gram blanke amandelen

50 gram boter

200 gram sjalotjes

1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

4 kleine handperen

2 grote handperen

2 eetlepels citroensap

150 gram gemengde eikenbladsla

8 plakken parmaham

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels notenolie

2 eetlepels citroensap

1 theelepel honing


  • 1 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes zonder te laten kleuren. Bestrooi met de basterdsuiker en bak zachtjes nog 3-4 minuten.
  • 3 Besprenkel de plakjes peer met het citroensap. Hak de noten grof en meng ze met zout, peper en de ingrediënten voor de dressing.
  • 4 Verdeel de sla, sjalotjes en peren over 4 borden. Besprenkel met de dressing en garneer met de parmaham. Lekker met geroosterd brood.

bereidingstip

Neem rookvlees in plaats van parmaham.. Vervang 50 gram van de sjalotjes door blanke rozijnen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 9 gram