voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
15 min.
brunch, hoofdgerecht
Recepten Perentaart met gorgonzola en amandel

Perentaart met gorgonzola en amandel

ingrediënten

1 rol bladerdeeg

6 plakjes hartigetaartdeeg

250 gram gorgonzola

5 handperen

3 eetlepels honing

1 eetlepel tijm

75 gram amandelschaafsel

1 ei


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Leg het deeg op de bakplaat en vouw de buitenste randen om. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en verdeel de kaas erover.
  • 3 Leg de perenpartjes dakpansgewijs op de kaas. Besprenkel met de honing en bestrooi met de tijm. Verdeel het amandelschaafsel erover en bestrijk de deegranden met ei.
  • 4 Bak de plaattaart in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Maak de taartbodem voor de variatie eens van pizzadeeg.. Geen liefhebber van gorgonzola? Zachte geitenkaas en brie gaan ook heel goed samen met peer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 15 gram