online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Peruaanse kippensoep

Peruaanse kippensoep

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

1 sjalot

1 eetlepel jalapenopeper

2 teentjes knoflook

1 snufje komijnpoeder (djinten)

800 milliliter kippenbouillon met vlees

50 gram witte rijst

100 gram diepvriesdoperwten

1 bosje koriander

2 takjes koriander

limoen

2 eetlepels kokosmelk

2 eetlepels olijfolie extra vergine


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot, pepers, knoflook en komijn circa 5 minuten op een lage stand. Laat afkoelen en schep in een blender.
  • 2 Zeef intussen het vlees uit de kippenbouillon en breng de bouillon aan de kook met de rijst. Voeg zodra de rijst gaar is de doperwten en het kippenvlees toe. Schakel de warmtebron uit.
  • 3 Voeg de koriander toe aan het mengsel in de blender en maal helemaal fijn. Voeg het limoensap en een paar eetlepels van de bouillon toe en maal tot een gladde, groene saus.
  • 4 Roer deze saus door de hete kippensoep en schenk in kommen. Giet een dun straaltje kokosmelk en een straaltje olijfolie in de Peruaanse kippensoep en garneer met een toefje koriander.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor Indomita Sauvignon Blanc of Eco Balance Chardonnay.


voedingswaarde

energie 195 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 6 gram