online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
15 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Perzikplaattaart met rozemarijn en vanilleroom

Perzikplaattaart met rozemarijn en vanilleroom

ingrediënten

325 gram boter

2 pakken mix voor appeltaart

2 eieren

bloem

100 gram amandelschaafsel

1 kilogram perzik

100 gram rozijnen

1 pot abrikozenjam

1 pot sinaasappel-mangomarmelade

1 eetlepel verse rozemarijn

2 eetlepels rum

75 gram suiker

200 gram mascarpone

100 milliliter vanillevla


benodigdheden

deegroller

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Roer de boter zacht. Voeg de appeltaartmix en eieren toe en kneed tot een soepel deeg.
  • 2 Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de bodem en rand van de bakplaat ermee. Bestrooi met de helft van het amandelschaafsel en verdeel de perziken erover.
  • 3 Verwarm de rozijnen, jam, rozemarijn en rum zonder te koken. Verdeel het jammengsel over de perziken.
  • 4 Bestrooi met de overige amandelen en de suiker en bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Meng de mascarpone met de vanillevla. Serveer de taart lauwwarm met de vanilleroom.


voedingswaarde

energie 610 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 9 gram