eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Pesto met rode ui en walnoten

Pesto met rode ui en walnoten

ingrediënten

200 gram rode uien

125 milliliter olijfolie extra vergine

2 eetlepels gemberwortels

75 gram walnoten

50 gram lente-/bosuitjes

1 rode peper

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel honing


  • 1 Besprenkel de uien met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een oven van 200ºC of koekenpan 3-4 minuten of tot ze gaar zijn.
  • 2 Pureer de uien met de gember, walnoten, bosui, rode peper, het citroensap en de honing terwijl je de olijfolie in een straaltje toevoegt.
  • 3 Schep de pesto in een schone pot of serveer direct.

bereidingstip

Vervang walnoten door hazelnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1850 kcal
vet 177 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 16 gram
recall SPAR Boerenleverworst 125 gram bekijk hier