voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Petit gateau met chocolade, karamel en gember

Petit gateau met chocolade, karamel en gember

ingrediënten

65 gram boter

45 gram fijne tafelsuiker

ei

125 gram bloem

1 eetlepel bloem

150 milliliter slagroom

150 gram pure chocolade

2 blokjes karamelfudge

1 eetlepel stemgember


benodigdheden

vershoudfolie

4 kleine taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC en bestuif de taartvormpjes met bloem.
  • 2 Verdeel het deeg in 4 stukken en druk gelijkmatig in de taartvormpjes.
  • 3 Snijd de randen netjes bij en bak de taartbodempjes in het midden van de oven in circa 15 minuten lichtbruin.
  • 4 Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 5 Verwarm de slagroom tot het kookpunt en giet in een kom.
  • 6 Klop de chocolade erdoorheen tot een dikke saus. Roer met een spatel tot de chocolade iets is afgekoeld en schep 2/3 van de karamel erdoorheen.
  • 7 Verdeel deze vulling over de bodempjes en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
  • 8 Laat de chocolade in circa 1 uur helemaal afkoelen en opstijven.
  • 9 Garneer de taartjes in het midden met de gehakte gember.

bereidingstip

Lekker met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of crème fraîche. Serveer op een zelfgemaakte papieren onderlegger.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 9 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier