online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Petit gateau met chocolade, karamel en gember

Petit gateau met chocolade, karamel en gember

ingrediënten

65 gram boter

45 gram fijne tafelsuiker

ei

125 gram bloem

1 eetlepel bloem

150 milliliter slagroom

150 gram pure chocolade

2 blokjes karamelfudge

1 eetlepel stemgember


benodigdheden

vershoudfolie

4 kleine taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC en bestuif de taartvormpjes met bloem.
  • 2 Verdeel het deeg in 4 stukken en druk gelijkmatig in de taartvormpjes.
  • 3 Snijd de randen netjes bij en bak de taartbodempjes in het midden van de oven in circa 15 minuten lichtbruin.
  • 4 Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 5 Verwarm de slagroom tot het kookpunt en giet in een kom.
  • 6 Klop de chocolade erdoorheen tot een dikke saus. Roer met een spatel tot de chocolade iets is afgekoeld en schep 2/3 van de karamel erdoorheen.
  • 7 Verdeel deze vulling over de bodempjes en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
  • 8 Laat de chocolade in circa 1 uur helemaal afkoelen en opstijven.
  • 9 Garneer de taartjes in het midden met de gehakte gember.

bereidingstip

Lekker met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of crème fraîche. Serveer op een zelfgemaakte papieren onderlegger.


voedingswaarde

energie 650 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 9 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier