online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pidepizza met spinazie, ei en kruidenroomkaas

Pidepizza met spinazie, ei en kruidenroomkaas

ingrediënten

1 Turks brood

5 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

1 ui

50 gram pijnboompitten

600 gram spinazie

200 gram kruidenroomkaas

100 gram belegen kaas

4 eieren


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het Turks brood (pide) horizontaal doormidden. Leg de helften naast elkaar op de bakplaat met de snijkant boven. Bak het brood in het midden van de oven in 3 minuten licht knapperig. Zet de oven niet uit.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook, ui en pijnboompitten 5 minuten. Schep de spinazie erdoor en roerbak tot de spinazie slinkt. Voeg zout en peper toe. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet.
  • 3 Bestrijk de broodhelften met de kruidenroomkaas. Roer de geraspte kaas door de spinazie en verdeel dit mengsel over de broodhelften. Maak vier kuiltjes op afstand van elkaar in de spinazie en breek hierin een ei.
  • 4 Bak de pidepizza circa 15 minuten in het midden van de oven tot het ei gestold is.

wijnadvies

Spinazie zorgt ervoor dat rode wijn vaak wat bitter gaat smaken. Wit dus maar. Landenwijn Frankrijk bijvoorbeeld, Qué Mas Sauvignon Blanc of - wat luxer - de Sea Breeze. Ook de Verdicchio dei Castelli di Jesi combineert goed.


voedingswaarde

energie 855 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 33 gram