voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Pikante asperges uit de wok

Pikante asperges uit de wok

ingredi├źnten

1000 gram groene asperges

1000 gram witte asperges

3 eetlepels roerbakolie

3 eetlepels olijfolie

1 prei

1 verse gember

2 teentjes knoflook

1 rode peper

2 eetlepels ketjap manis

150 milliliter groentebouillon van tablet

150 milliliter kippenbouillon van tablet

100 gram ongezouten cashewnoten


  • 1 Snijd een stukje van de onderkant van de asperges af. Verdeel de asperges in schuine stukjes van 5-6 cm.
  • 2 Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de asperges, de prei, de gember, de knoflook en de peper 4 minuten.
  • 3 Voeg de ketjap en bouillon toe en verwarm op een hoge stand 4 minuten zodat het vocht wat verdampt.
  • 4 Rooster intussen de noten in een droge hete koekenpan. Strooi de noten over het gerecht.

bereidingstip

Lekker met eiermie of mihoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 8 gram