online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pikante gado gado met omeletreepjes

Pikante gado gado met omeletreepjes

ingrediënten

300 gram witte rijst

1 winterpeen

komkommer

200 gram sperziebonen

200 gram spitskolen

2 eieren

1 eetlepel ketjap

1 eetlepel olie

400 gram satésaus kant-en-klaar

100 gram taugé

2 lente-/bosuitjes

50 gram gebakken uitjes

zak cassave

zak kroepoek


  • 1 Kook de rijst. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf lange linten over de lengte van de winterpeen. Doe hetzelfde met de komkommer.
  • 2 Kook de bonen in ruim water circa 5 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de spitskool en de wortelslierten toe. Giet af en houd warm.
  • 3 Breek de eieren boven een kom en klop ze los met de ketjap. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin een omelet van de eieren. Doe over op een bord, rol op en snijd in dunne reepjes.
  • 4 Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Verdeel de rijst over diepe borden en schep het spitskoolmengsel erover.
  • 6 Meng de komkommer, taugé en omeletreepjes en verdeel over de spitskool.
  • 7 Bestrooi met bosuitjes en gebakken uitjes en steek de cassave ertussen. Serveer met de satésaus.


voedingswaarde

energie 800 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 22 gram