online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Pikante gehaktomelet met gebakken rijst

Pikante gehaktomelet met gebakken rijst

ingrediënten

250 gram witte rijst

2 sneeën witbrood

3 eetlepels ketjap manis

500 gram gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden

1 ui

1 theelepel sambal oelek

100 gram pinda’s

3 eieren

3 eetlepels olie

3 preien


  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat de rijst uitstomen en afkoelen.
  • 2 Week de boterhammen in de ketjap en prak ze fijn met een vork.
  • 3 Vermeng het gehakt goed met het brood, de gehaktkruiden, de ui, de sambal, de pinda’s en de eieren.
  • 4 Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en druk het gehaktmengsel hierin goed aan. Bak op middelhoge stand een paar minuten aan en bak dan nog circa 7 minuten met het deksel op de pan.
  • 5 Giet het bakvocht af en draai de gehakt-omelet dan voorzichtig om. Bak de andere kant nog circa 5 minuten afgedekt tot de omelet vanbinnen gaar is.
  • 6 Laat de omelet van de warmtebron af nog een paar minuten staan.
  • 7 Verwarm ondertussen de rest van de olie en roerbak de preiringen op middelhoge stand.
  • 8 Voeg de rijst toe en bak nog even mee. Snijd de gehaktomelet in stukken of punten en serveer met de rijst.

bereidingstip

Lekker met gebakken uitjes en kant-en-klare pindasaus.


voedingswaarde

energie 885 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 43 gram