voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Pikante kofta met geroosterde wortelsalade

Pikante kofta met geroosterde wortelsalade

ingrediënten

400 gram wortels

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

5 eetlepels olijfolie

2 sinaasappels

500 gram rundergehakt

1 ui

1 teentje knoflook

theelepel kaneelpoeder

1 theelepel chilipoeder

1 eetlepel verse munt

1 eetlepel verse koriander


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schrap de wortel en schaaf of snijd deze in lange linten.
  • 2 Leg de wortellinten op een bakplaat. Strooi er de komijn en zout en peper over. Sprenkel de helft van de olijfolie erover.
  • 3 Zet de bakplaat 20 minuten in het midden van de oven tot de wortel licht gekleurd is. Schep de linten tijdens de bereiding één keer om.
  • 4 Schil de sinaasappels dik en verdeel ze in plakken.
  • 5 Meng voor de kofta het gehakt met de andere ingrediënten en voeg zout en peper toe.
  • 6 Vorm van het gehaktmengsel korte frikadellen of kleine balletjes. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het gehakt rondom bruin en gaar in 15-20 minuten.
  • 7 Schep de wortel en sinaasappel door elkaar. Serveer de wortelsalade, gegarneerd met blaadjes munt, bij de kofta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 25 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier