voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Pikante rijstsalade met kipsaté

Pikante rijstsalade met kipsaté

ingrediënten

400 gram snelkookrijst

kippenbouillontablet

groentebouillontablet

300 gram kipfilets

250 gram verse ananas

2 blikjes mais

1 bos lente-/bosui

1 rode peper

limoen

mespunt sambal badjak

400 milliliter satésaus kant-en-klaar

1 zakje emping

1 zakje cassave

1 zakje kroepoek


  • 1 Kook de rijst in water met het bouillonblokje. Giet af en laat op een wijde schaal afkoelen tot lauwwarm. Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak de kipfilet in circa 10 minuten om en om gaar.
  • 2 Meng de rijst met de ananas, mais, bosui en rode peper. Klop de rest van de olie, het limoensap en de sambal door elkaar en schep door de rijstsalade.
  • 3 Verwarm de satésaus en schep de gebakken kip erdoor. Warm nog 2 minuten door. Serveer de pikante rijstsalade met de kipsaté en verkruimel de emping erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 980 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 137 gram
eiwit 39 gram