voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Pikante saus van gele paprika

Pikante saus van gele paprika

ingredi├źnten

4 gele paprika's

2 eetlepels zonnebloemolie

1 theelepel komijnzaad

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

1 rode peper

1 theelepel kerriepoeder

75 milliliter kokosmelk


  • 1 Schil de paprika's met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 2 Verwarm de olie en fruit de ui, de komijn en de rode peper op lage stand in circa 5 minuten goudbruin.
  • 3 Voeg kerriepoeder en de paprikablokjes toe en bak nog enkele minuten op lage stand zonder dat de paprika al te veel verkleurt.
  • 4 Voeg de kokosmelk toe. Roer goed door en laat op lage stand nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout.

bereidingstip

Lekker bij rijst met vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 1 gram